Daca sunteti in curs de a finaliza o remodelare a bucatariei sau pur si simplu vrei sa va schimbati aparatura elecrocasnica si vreti ca aceasta sa aibe un aer elegant, atunci ar bine sa va cumparati o hota decorativa.

 

O hota este foarte eficienta vara, nu mai spunem ca este un adevarat cosmar sa gatesti vara, darmite  sa nu ai o hota, bucataria s-ar transforma intr-o sauna.

 

O hota de buna calitate captureaza grasimea si umiditatea de gatit din aer, protejeaza functionarea interioara si mentine bucataria curata.

 

Cum functioneaza o hota?

 

Hota este un aparat electrocasnic, are o carcasa, iar acesta atrage vaporii. Aceasta recircula aerul si nu il lasa sa se imprastie. Scopul principal al unei hote este de a controla fumul, mirosurile.

 

Caracteristici

 

Sunt cativa factori pe care trebuie sa ii ai in considerare atunci cand va cumparati o hota decorativa.

 

Dimensiunea este foarte importanta, pentru ca daca hota este prea mica, vaporii de apa nu for fi eliminati in totalitate. Asigurati-va ca, hota pe care ati ales-o este la fel de lata ca suprafata de gatit.

 

Capacitatea de abosorbtie trebuie sa fie mare, pentru ca de ea depinde atunci cand faceti mancare. Cu cat capacitatea este mai mare cu atat aburii vor fi eliminati mai repede. De regula hotele decorative au o capacitate buna, aceasta variaza intre 300-460mc/h.

 

Hotele decorative au sistem de vetilatie complex conceput pentru a va ajuta sa pastrati o bucatarie fara fum si miros, acestea pot fi cu evacuare, fara evacuare sau mixta.

 

Hota cu evacuare elimina mirosul printr-un tub de evacuare.

 

Hota fara evacuare- ventileaza aerul, insa nu il elimina ci il recircula. Cei care prefera acest tip de hota sunt cei care nu vor sa dea gauri in pereti.

 

Hota mixta -avantajul acestor hote este ca pot fi comutate de la un tip de evacuare la altul in functie de nevoi.

 

Tipul de filtru

 

Filtrele pot fi metalice, aluminiu, sintetice si carbon.  Hota decorativa ce are filtru metalic sau aluminiu trebuie curatat o data la 2 luni, iar cele care au filtru de carbon trebuie curatate mai des.

 

Panou de comanda

 

Sa aibe viteze variabile, astfel incat sa puteti controla zgomotul sau aspiratia. Daca folositi doar un singur ochi nu este nevoie ca hota sa mearga la cea mai mare treapta. Acesta poate sa fie de tip push sau cu touch.

 

Hota ar trebui sa aibe si lumina deoarece se vede mai bine in ce stadiu este mancarea.

 

Greutatea

 

Hotele decorative sunt mai grele, asta inseamna ca instalarea se face mai greu, nu ar trebui sa dureze mai mult de 2ore. Daca o instalezi chiar tu, urmeaza cu atentie instructiunile de utilizare.

 

Hotele sunt o inventie ce s-au dovedit a fi foarte bune. Datorita acestui minunat aparat in casa nu mai miroase a mancare, iaar aburul, grasimea nu se maai depune pe tavan. Pe langa faptul ca sunt foarte utile in bucatarie, ele mai infrumuseteaza interiorul ei.

 

Acestia sunt cei mai importanti factori de care trebuie sa tineti cont atunci cand va cumparati o hota.

 

Acum, ca ti-am spus ce trebuie sa contina o hota decorativa, trebuie doar sa o cauti pe cea potrivita.